Usuwanie konta na Facebooku

By admin, Grudzień 6, 2014

Facebook pozwala na dezaktywowanie i usunięcie całkowite konta.

Dezaktywowanie polega na wyłączeniu konta. Nikt nie widzi Twojej tablicy znajomych itp. Twoje konto staje się po prostu nie widoczne dla innych. Dane nadal są trzymane na serwerach Facebooka. Jeśli będziesz chciał, możesz je odzyskać w przyszłości. Wszystkie, zdjęcia, polubienia, znajomi powrócą. Aby to zrobić wystarczy się ponownie zalogować.

Usunięcie całkowite konta polega, na skasowaniu wszystkich danych o Tobie z serwerów Facebooka. Nie da się już odzyskać, a konta nie da się ponownie aktywować. Na zmianę decyzji mamy 14 dni. Po tym czasie  nic już nie zrobimy.

 

Trwałe usunięcie konta.

Aby usunąć konto skopiuj adres  https://ssl.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account do paska URL w swojej przeglądarce lub kliknij tutaj.

 

usuwanie fb-1

Kliknij w przycisk Usuń moje konto. Wpisz swoje hasło, a następnie przepisz tekst zabezpieczający z obrazka. Aby potwierdzić kliknij OK. Na Twój e-mail zostanie wysłana informacja o usunięciu konta.

 

usuwanie fb-2

 

Jeśli zmienisz zdanie i będziesz chciał odzyskać swoje konto masz czas do 14 dni. Aby ponownie aktywować konto wystarczy zalogować się używając swojego dotychczasowego hasła i loginu, a następnie kliknąć Anuluj usuwanie. W przeciwny razie Twoje konto zostanie całkowicie usunięte, bez możliwości ponownego aktywowania.
usuwanie fb-3

 

What do you think?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *